Dubbeltrubbel

Träningstävling

Kategori: Killen, Kurt

I söndags var jag iväg till Kungsör och var med på en träningstävling i rallylydnad med Kurt och Killen.
Toppenbra att kunna få träna på att tävla, det blir ju liksom lite billigare så!
 
Killen var toppen precis som vanligt! Han blir lite mer försiktig på tävlingsbanan än på träning bara, så vi fick några minus för sen reaktion när vi var på väg mot publiken. Men totalt fick vi 94 poäng!!
 
Känner mej generös och bjuder på länk till filmen på vår runda.
 
Kurtan var också jätteduktig!! Vi var inne i hallen på publiksidan en del innan hans start, så att han fick se sej omkring och fick veta att det inte är okej att gå runt som en dammsugare.
Sen fick vi komma in i slussen inför starten och det gick också bra. Han började tveka lite när vi kom in i själva hallen men utanför banområdet, så då fick jag jobba med att få igång honom lite.
Men det blev ingen dammsugareffekt när vi klev in på banan, han nosade vid första skylten och lyfte på rumpan vid ett sitt på fjärde skylten, men annars kom vi 7 skyltar innan koncentrationen tröt och nosen åkte ner i backen.
Jag fick tillsägelse av domaren att jag använde kopplet för mycket och skulle jobba mer med rösten, och det var ju inte särskilt kul förstås, men samtidigt vet jag att Kurt är helt okontaktbar när han nosar så där.. Så jag bryr mej inte så mycket om det.. Jag är nöjd, det är framsteg sen sist!!
Det finns ingen film än så länge, får se om det kommer.....
 
Under tiden vi var borta så hade Trubbel träffat en kompis och varit jättesnäll och duktig.. *stolt mamma*
Sen hade han suttit i bilen och skällt på hundar och katter. Så när jag hade hämtat honom var vi lika trötta alla tre och kröp upp i soffan och gosade!