Dubbeltrubbel

Veckans rapport

Kategori: Killen, Kurt, Trubbel

Nu är redan halva agilitykursen avklarad!
Den här veckan testade vi däcket och slalom.. Kurt tyckte att däcket var lite konstigt, det gick ju lika bra att springa under eller bredvid... Men när vi tog det lugnt och jag visade tydligt så gick det bra..
 
Slalomet gick toppenbra tycker jag! Vi körde på det nya sicksack-slalomet, så i början va det ju bara en allé, men sen ställde vi ihop ganska mycket och då gick han ur nån gång så vi fick minska tempot litegrann.. Men det var jättekul o se hur snabbt alla hundar fattade!
 
Igår hade vi torsdagsträning.. Det höll på att bli en hel träningstävling i rally, men till slut blev vi ett gäng som skulle öra lite ban/tävlingsträning.. Jag skulle gå med alla tre hundarna, så det var fullt ös.. Sen kom det även en hel del nya och nyfikna människor som ville prova på rally! Så då fick man vara med och visa och förklara en del där.. Så nån jättebra tävlingsträning blev det inte för min del, men roligt var det!!
 
Kom fram till att Killen nog är mer störningskänslig än vad jag har trott.. Så nu blir det rejält med pepp på banan i morgondagens tävling och sen får vi träna med störning framöver..
 
Med kurt är det som vanligt, jobba på och jobba framåt! Jag har lätt för att krypa ihop och mesa när han är ofokuserad...
 
Trubbel skulle ju få testa på att gå bana med rejält med störning runt om.. Men innan jag hade hunnit få ut honom hade dom flesta runt banan försvunnit.. Vi körde ändå och han gör det bra tycker jag.. Han stressar ju iväg ibland och glömmer bort att jag ska med, men det är ändå stooora framsteg!
 
Jag stod och pratade med några personer med hundar innan vi började träna, och då blir Trubbel lite ivrig och gör sina små attacker.. Men jag har lärt mej att bryta dom, och när vi pratade vidare började han söka kontakt och "bjuda på beteenden".. Mest bara sitt, men ändå att han släpper dom andra hundarna helt och söker min kontakt är så stort för att vara honom! Min bästa bubbelgull!
 
Kvällen avslutades med en promenad tillsammans med Emma, Harry och Hilja och en MASSA mygg! stackars Kurt blev biten i rumpan flera gånger... Mer myggspray till nästa gång!